תרופות לנדודי שינה או צמחי מרפא סינים?

תוכן עניינים

נדודי שינה – המגיפה העולמית שמתחוללת בשנים האחרונות ומצרפת לשורותיה כל שנה עוד ועוד אנשים שלא מצליחים לישון כראוי, ומתחילים להכיר מקרוב את מה שפוגע בכ-30% מכלל האוכלוסייה. זה כבר לא סוד שכיום אי אפשר להתעלם מתופעת בעיות השינה הפוקדות בצורה משמעותית את אורח חיינו, והסיבות לכך מגוונות. טובי המוחות שחקרו וסיקרו מקרוב את בעיות השינה פיתחו במהלך השנים פרוטוקולים טיפוליים ועזרים כאלו ואחרים בכדי לשפר ולו במעט את השינה שלנו, המצרך החשוב ביותר לתפקוד תקין ולבריאות איתנה.

74.3 ביליון דולר, זה המספר שעל פי הנתונים גלגלה תעשיית תרופות השינה העולמית נכון לשנת 2021, והצפי עד 2030 עומד על כ – 124.97 ביליון דולר.

ניתן לראות מהנתונים הללו כמה אנשים נכנסים למעגל נדודי השינה בכל שנה, והניסיון להביא מזור ופתרון לבעיה עולה באותו קנה מידה. אז מה באמת יעיל? האם כדורי שינה הם הפתרון? האם יש אלטרנטיבה אחרת לפתור את בעיית נדודי השינה? ואם כן, מהי?

במאמר זה נפתח צוהר אל רפואה עתיקת שנים בת יותר מ 2500 שנה, שכבר אז התייחסה לבעיית נדודי שינה כאל דבר שמצריך טיפול. הכלים ושיטות הטיפול שהביאה הרפואה הסינית לפתחנו עברו מדור לדור כדי שנוכל לישון טוב יותר.

מתי נכנסו לחיינו כדורי השינה כטיפול לנדודי שינה?

משחר ההיסטוריה שימשו חומרים טבעיים ותוספים שונים לקידום שינה ולהרגעה. תמציות פרג, אלכוהול ומגוון של צמחים אשר נמצאו יעילים, הפכו ‘לכדור שינה טבעי’ עבור אלו שסבלו מנדודי שינה. בשלהי המאה ה 19 ובתחילת המאה ה20 החלה הפריצה הגדולה של תרופות השינה ע”י גילוי סינטוז החומר הפעיל מצמחים הנחשבים מרגיעים ומקדמים שינה טובה.

ככל שהתקדמו יכולות הטכנולוגיה, פותחו עוד ועוד סוגים של תרופות המסייעות לנדודי שינה, אך לאורך כל הדרך תופעות הלוואי והשימוש המדויק באותן תרופות היו נתונים לביקורת ולעין בוחנת. בשנים האחרונות נחשבים כדורי השינה בטוחים לשימוש וניתנים אך ורק עם מרשם רופא. חשוב לזכור שתופעות הלוואי והתלות שמתפתחת עם הזמן בכדורים אלה מחויבות להיות תחת ביקורת והשגחה של בעל מקצוע.

מי הם כדורי השינה ואיך הם עוזרים לנו להירדם?

ישנם סוגים רבים של כדורי שינה המחולקים לקבוצות. כל קבוצה פועלת בדרך אחרת על הגוף ובכך מאפשרת שינה טובה יותר.

בונדורמין, נוקטורנו, סטילנוקס, אסיוואל, וואבן, רלקסין, סליפ-אייד, דורמילול, לוריוון, ואלטרולט הם כדורי השינה הנפוצים כיום, ומהווים את קצה הקרחון של תעשיית כדורי השינה העולמית.

מנגנוני הפעולה של תרופות השינה מחולקים לשתי קבוצות עיקריות: תרופות מעלות סרטונין ותרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים. דפוס הפעולה של שתי הקבוצות אמנם שונה, אך במבחן התוצאה מביא לאיכות שינה טובה יותר.

מהם צמחי מרפא סינים ואיך הם עוזרים לבעיות השינה?

רפואת הצמחים הסינית מהווה חלק מרכזי וחשוב במערכת הרפואה הסינית המסורתית, אשר מקורותיה מתועדים כבר 2500 שנים, ומהווה חלק משמעותי מממסד הרפואה הציבורית בסין.

ברפואת הצמחים הסינית ישנה התייחסות לכל מרכיבי הצמח ושימוש בכל חלקיו – שורשים, עלים, פרחים, קליפת הגבעול ועוד. מרשם צמחי מרפא סינים כולל בתוכו מספר צמחים בודדים המרכיבים ביחד פורמולה, שיכולה להתבסס על רישומים המופיעים בספרות הקלאסית. כמו כן, פיתוח ושילוב פורמולות שונות, הם חלק בלתי נפרד מטיפול מותאם אישית לכל מטופל ומטופלת.

צמחי המרפא פועלים בשני מישורים עיקריים: האחד, אותם חומרים פעילים המצויים בתוך הצמח ומשפיעים מבחינה פיזיולוגית על גופנו, והשני, פעולה אנרגטית של הצמח הקשורה לאבחנה הסינית ולראיית התמונה הכוללת. השילוב של הפעולה הפיזיולוגית עם ההקשר האנרגטי נמצא יעיל על סמך סקירה של מאות מחקרים וסיפורי מקרה לטיפול בשלל מצבים רפואיים כגון חרדות, חיזוק מערכת החיסון, כאב ואיכות השינה.

מהו הטיפול הצמחי שניתן במרכז Numa לנדודי שינה?

לצד טיפולי דיקור סיני, נטילת הפורמולות ותוספי התזונה לטיפול בנדודי שינה, הינה חלק הכרחי בהשגת התוצאה של שינה איכותית. לאחר מחקר מעמיק וניסיון קליני עשיר, פיתחנו את הפורמולה Night Charge ותוסף התזונה Day Charge כתומכים בצריכת אבני היסוד של הגוף ובסינרגיה עם הקו הטיפולי של הדיקור הסיני בנדודי שינה.

Night Charge הינה פורמולה לחיזוק, תמיכה והרגעה של הגוף והנפש. הרכב הפורמולה בנוי ממיצוי של קבוצת צמחי מרפא סינים, היוצרים יחד אפקט מצטבר שנשמר לאורך זמן. נטילת הפורמולה נעשית בהתווית המטפלים תחת ליווי לאורך כל תקופת התהליך הטיפולי.

Day Charge, תוסף תזונה המשלב ויטמינים ומינרלים נחוצים לבניית החוסן של הגוף ולבניית התשתית לקידום שינה טובה ואיכותית יותר. הקשר שבין ויטמינים ומינרלים כגון B6, מגנזיום וחומצות אמינו נוספות הוא קשר הדוק וישיר שנחקר רבות.

תפקידו של דיקור סיני במסגרת טיפול טבעי בהפרעות שינה

כאמור, חלק מרכזי בתהליך הטיפולי במרכז נומה, כדי להקל על אינסומניה והפרעות שינה אחרות, הוא דיקור סיני. דיקור מקדם טיפול טבעי לשינה על ידי:

  • שיפור איכות השינה והגברת זמן השינה הכולל.
  • הפחתת תדירות הפעמים שמתעוררים בלילה והקלה על חרדה, שהיא גורם מוביל לנדודי שינה.
  • התמודדות עם גורמים אפשריים נוספים כמו כאב כרוני או דיכאון, שיכולים להפריע לשינה.
  • חיזוק תהליכי הריפוי הטבעיים של הגוף, על ידי איזון זרימת האנרגיה (צ’י) דרך נקודות דיקור ספציפיות.

תוצאות הטיפול משתנות מאדם לאדם, וישנם כאלו שמבחינים בשיפור כבר לאחר מספר מפגשים.

צמחי מרפא לשינה: צמחים שניתן לצרוך כתה לפני השינה

כדאי להכיר תרופות טבעיות לשינה שנגישות לכל אחד ואחת. הן לא יעילות כמו כדורי שינה טבעיים המכילים את הפורמולות הייחודיות שלנו, אך בהחלט יכולות לסייע:

  • קמומיל: חליטת קמומיל עוזרת להרגיע את הגוף והנפש ומקדמת שינה.
  • שורש ולריאן: פועל כמרגיע טבעי ומקל על תסמיני אינסומניה.
  • לבנדר: הארומה המרגיעה של חליטת לבנדר יכולה לעזור להפחית חרדה ולשפר את איכות השינה.
  • מליסה: עוזרת להרגיע את מערכת העצבים ולהפחית מתחים.
  • נענע: למרות היותה ממריצה, יש לה גם תכונות מרגיעות לשרירים שיכולות לסייע בשינה.

נדודי שינה: טיפול טבעי והוליסטי במרכז נומה

כעת אתם מבינים את ההבדל בין כדור שינה טבעי לתוסף שניתן לרכוש בבית מרקחת. השילוב בין מינרלים וויטמינים לבין צמחי מרפא סינים, מביא לתוצאות מיטביות לטיפול בנדודי שינה שנשארות לאורך זמן.

אתם מוזמנים אלינו לתהליך טיפולי בפרומולות צמחים ייעודיות לשינה לצד דיקור, ייעוץ מותאם אישית והרבה מאוד אכפתיות.

מקורות:
Herbal Medicine for Anxiety, Depression and Insomnia; Liu et-al 2015; Current Neuropharmacology; 13 (4) 481-493; PMID: 26412068

תרופות לנדודי שינה או צמחי מרפא סיניים

מה שמפריד בינך לבין שינה טובה, זה טופס אחד:

מאמרים נוספים בנושא

לא מצליח להירדם – למה ומה עושים?

למה זה קורה לכל כך הרבה אנשים, ומה אתם יכולים לעשות על מנת לישון טוב יותר? אנחנו כאן כדי לענות על כל השאלות

שינה קלה: גורמים והתמודדות למיטוב השינה

מה זה שינה קלה, איך היא משתלבת במחזורי השינה ומתי הופכת לבעיה הדורשת טיפול? כל מה שצריך לדעת כדי לישון טוב ועמוק יותר

מלטונין – הורמון שינה: כל המידע שחשוב לדעת

הורמון השינה, מלטונין, חיוני לשמירה על מחזור שינה בריא. הוא עוזר לסנכרן את השעון הפנימי שלכם עם הסביבה החיצונית, ומקל על הירדמות בזמנים קבועים. כאשר ייצור המלטונין מופרע, זה יכול להוביל לבעיות והפרעות שינה שונות

מתקשים להירדם או לישון? צמחי מרפא להקלה בשינה

אם אתם מתקשים להירדם או להירגע, כדאי שתכירו צמחי מרפא שעשויים לעזור לכם להשיג את המנוחה שאתם כל כך צריכים. הנה הרשימה שלנו

מתח, חרדה והקשר לאינסומניה

הקשר בין מתח וחרדה לבין בעיות שינה הוא נחלת הכלל של אינספור אנשים שבסך הכל רוצים לישון. אולם, קצב החיים הגבוה והדרישות הבלתי פוסקות מהמציאות מייצרים מתח רב וחרדה עמוקה בגופנו, דבר שגורם לפגיעה ישרה באיכות השינה.

הפרעות שינה: תסמונת השעון המשתנה

מהי תסמונת השעון המשתנה, מה הקשר להפרעות שינה, מי נוטה בעיקר לסבול מתופעות אלו וכיצד ניתן לטפל בתופעה

ניטור איכות השינה – מדידות אובייקטיביות לטיפול בהפרעות שינה במרכז Numa

איך "מודדים שינה"? על הכלים המתקדמים ביותר כיום לניטור איכות השינה וכיצד הם מסייעים לנו בהתאמת הטיפול היעיל ביותר לפתרון הפרעות שינה לכל מטופל

דיקור סיני ומחקר

שיטות הטיפול ב-Numa לבעיות שינה מבוססות על שילוב בין רפואה מסורתית וידע עתיק בן אלפי שנים, לבין גישה מדעית ומחקרים מודרניים, תוך שימוש בכלי ניטור טכנולוגיים מתקדמים.
אפשר לישון טוב

יחד נבין איך לשפר את השינה שלך, ובכך גם את איכות החיים.
מלאו את הטופס ונחזור בהקדם.