מתקשים להירדם או לישון? צמחי מרפא להקלה בשינה

תוכן עניינים

כולם יודעים כמה שינה חשובה לתפקוד היום יומי ולשמירה על הבריאות לטווח ארוך. למרבה הצער, רבים נאבקים עם הפרעות שינה כמו אינסומניה וקשיים שונים. 

במקרים כאלה ניתן לקחת כדורי שינה, אך תמיד כדאי לחפש דרכים טבעיות ככל הניתן.

אם אתם מתקשים להירדם או להירגע, כדאי שתכירו צמחי מרפא שעשויים לעזור לכם להשיג את המנוחה שאתם כל כך צריכים. צמחים שונים משמשים כבר מאות שנים לטיפול ומניעת מחלות שונות, וניתן למצוא בטבע מספר צמחים שעונים על הצורך הספציפי הזה.

בואו נסקור יחד שישה צמחים הידועים בסגולותיהם המרגיעות ומשרות השינה, כולל האופן שבו ניתן וכדאי לצרוך כל אחד מהם.

שורש ולריאן

שורש ולריאן הוא אחד מצמחי המרפא הידועים והנפוצים ביותר לקידום שינה. הוא פועל על ידי הגדלת רמות ה-GABA, נוירוטרנסמיטר המסייע לווסת תאי עצב ולהרגיע חרדה. מחקרים קליניים העלו כי שורש ולריאן יכול לעזור להפחית את הזמן שלוקח להירדם ולשפר את איכות השינה, והתוצאות בשטח מחזקות זאת.

איך להשתמש: ניתן לצרוך שורש ולריאן כקפסולה, תמיסת או תה. בדרך כלל מומלץ ליטול שורש ולריאן כ-30 עד 60 דקות לפני השינה, לקבלת תוצאות מיטביות. הצמח נחשב בטוח עבור רוב המבוגרים בשימוש לטווח קצר. עם זאת, הוא עלול לגרום לתופעות לוואי קלות כגון כאבי ראש, סחרחורת או כאבי בטן בקרב אנשים מסוימים.

קמומיל

קמומיל הוא עוד צמח מרפא פופולרי לשינה (לצד מטרות נוספות). הוא מכיל אפגנין, נוגד חמצון הנקשר לקולטנים מסוימים במוח שיכולים לקדם ישנוניות ולהפחית נדודי שינה.

איך להשתמש: כפי שאתם ודאי יודעים, נהוג לצרוך קמומיל כתה. שתיית תה קמומיל כ-30 דקות לפני השינה יכולה לעזור לעורר תחושת רוגע ורגיעה. קמומיל הוא בטוח בדרך כלל, אך הוא עלול לגרום לתגובות אלרגיות אצל אנשים הרגישים לצמחים ממשפחת החינניות.

לבנדר

צמח הלבנדר ידוע לא רק בזכות ניחוחו הנעים, אלא גם בזכות תכונותיו המרגיעות. הוכח שהוא מגביר את השינה, על ידי האטת פעימות הלב והרגעת השרירים. אפילו שאיפת הריח  של לבנדר יכולה להפחית את קצב הלב ואת לחץ הדם, וכך לסייע להשיג לילה של שינה עמוקה יותר.

איך להשתמש: משתמשים לעיתים קרובות בלבנדר במסגרת ארומתרפיה. ניתן לשאוף אותו ישירות מבקבוק, לפזר אותו כשמן אתרי, או ליישם אותו כתרסיס. לבנדר הוא בדרך כלל בטוח עבור רוב האנשים, אם כי יש להשתמש בו בזהירות אצל נערים צעירים שעדיין מתפתחים, שכן עלו בעבר כמה חששות לגבי הפרעות הורמונליות.

פסיפלורה

חשבתם שפסיפלורה רק טעימה? חשבו שוב. זהו צמח מרפא נוסף עבור נדודי שינה וחרדה. גם הוא מגביר את רמות ה-GABA במוח, וכך עוזר להפחית את פעילות המוח ועוזר להירגע ולישון טוב יותר.

איך להשתמש: ניתן לשתות פסיפלורה כתה, או לצרוך כתמצית נוזלית או טבליה. כדי לסייע בשינה, ניתן לשתות תה פסיפלורה שעה לפני השינה. פסיפלורה בטוחה בדרך כלל לרוב המבוגרים, אך במקרים בודדים עלולה לגרום לתופעות לוואי כמו סחרחורת ובלבול.

מליסה לימונית

מליסה לימונית שייכת למשפחת הנענע. משתמשים בה כבר שנים רבות כדי להרגיע את העצבים ולעזור לישון. באופן דומה לצמחים קודמים שהזכרנו, היא פועלת באמצעות הגברת רמות ה-GABA.

איך להשתמש: ניתן לקחת מליסה כקפסולה, תמיסת או לחלוט כתה. היא פועלת גם בשילוב עם צמחים אחרים, למשל שורש ולריאן, על מנת לחזק את ההשפעה. חשוב לדעת שהצמח עשוי לקיים אינטראקציה עם תרופות לבלוטת התריס.

כשות

כשות ידועה בדרך כלל בתפקידה בייצור בירה, אך היא גם משמשת לטיפול בהפרעות שינה. השפעותיה המרגיעות קיימות הודות לקיום התרכובת xanthohumol בצמח.

איך להשתמש: ניתן לצרוך כשות בקפסולות או בתור תה. בשל ההשפעות האסטרוגניות שלה, יש להשתמש בה בזהירות בקרב אנשים הורמונליים מסיבות כאלה ואחרות.

סיכום

צמחי מרפא מציעים אלטרנטיבה טבעית לתרופות בתחום השינה, כאשר ישנם מספר צמחים שיכולים להרגיע את הנפש ולהכין את הגוף לשינה. כמו בכל טיפול, חשוב לקחת בחשבון את הבטיחות ואת האינטראקציות הפוטנציאליות עם חומרים אחרים. 

עם זאת, מומלץ להתייעץ עם גורם מקצועי לפני שמתחילים לצרוך חומר חדש, במיוחד אם אתם סובלים ממחלות או שאת בהיריון או מניקה. 

על ידי בחירת החומרים הנכונים ושימוש בהם, תוכלו לישון טוב יותר בעזרת עזרים מהטבע. 

למרבה הצער, יש מקרים בהם צריכה עצמית של צמחים מעודדי שינה אינה מספקת. אם ניסיתם את הצמחים שהצענו ושיטות נוספות, ואתם עדיין מתקשים להירדם או לישון – מרכז נומה כאן בשבילכם.

אנו מסייעים להתמודד עם בעיות שינה שונות באמצעות שילוב של דיקור סיני ופורמולות ייחודיות של צמחי מרפא. הגישה שלנו מותאמת אישית, בטוחה ויעילה, ואנו מציעיים ליויי וייעוץ לאימוץ אורח חיים בריא.

צמחי מרפא לשינה

מה שמפריד בינך לבין שינה טובה, זה טופס אחד:

מאמרים נוספים בנושא

לא מצליח להירדם – למה ומה עושים?

למה זה קורה לכל כך הרבה אנשים, ומה אתם יכולים לעשות על מנת לישון טוב יותר? אנחנו כאן כדי לענות על כל השאלות

שינה קלה: גורמים והתמודדות למיטוב השינה

מה זה שינה קלה, איך היא משתלבת במחזורי השינה ומתי הופכת לבעיה הדורשת טיפול? כל מה שצריך לדעת כדי לישון טוב ועמוק יותר

מלטונין – הורמון שינה: כל המידע שחשוב לדעת

הורמון השינה, מלטונין, חיוני לשמירה על מחזור שינה בריא. הוא עוזר לסנכרן את השעון הפנימי שלכם עם הסביבה החיצונית, ומקל על הירדמות בזמנים קבועים. כאשר ייצור המלטונין מופרע, זה יכול להוביל לבעיות והפרעות שינה שונות

מתח, חרדה והקשר לאינסומניה

הקשר בין מתח וחרדה לבין בעיות שינה הוא נחלת הכלל של אינספור אנשים שבסך הכל רוצים לישון. אולם, קצב החיים הגבוה והדרישות הבלתי פוסקות מהמציאות מייצרים מתח רב וחרדה עמוקה בגופנו, דבר שגורם לפגיעה ישרה באיכות השינה.

תרופות לנדודי שינה או צמחי מרפא סינים?

על ההבדלים בין תרופות לנדודי שינה לבין טיפול בבעיות שינה באמצעות צמחי מרפא סיניים. כיצד פועלות התרופות לעומת צמחי המרפא והשפעתן על נדודי שינה

הפרעות שינה: תסמונת השעון המשתנה

מהי תסמונת השעון המשתנה, מה הקשר להפרעות שינה, מי נוטה בעיקר לסבול מתופעות אלו וכיצד ניתן לטפל בתופעה

ניטור איכות השינה – מדידות אובייקטיביות לטיפול בהפרעות שינה במרכז Numa

איך "מודדים שינה"? על הכלים המתקדמים ביותר כיום לניטור איכות השינה וכיצד הם מסייעים לנו בהתאמת הטיפול היעיל ביותר לפתרון הפרעות שינה לכל מטופל

דיקור סיני ומחקר

שיטות הטיפול ב-Numa לבעיות שינה מבוססות על שילוב בין רפואה מסורתית וידע עתיק בן אלפי שנים, לבין גישה מדעית ומחקרים מודרניים, תוך שימוש בכלי ניטור טכנולוגיים מתקדמים.
אפשר לישון טוב

יחד נבין איך לשפר את השינה שלך, ובכך גם את איכות החיים.
מלאו את הטופס ונחזור בהקדם.